Jak przyrządzić dwie różne sałatki z kapustą w roli głównej – Smakują wprost obłędnie.

Składniki:

  • 100 g jabłka zielonego
  • kukurydza
  • 400 g kapusty
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 3-4 łyżki jogurtu/śmietany
  • 10 ml soku z cytryny
  • posiekany koperek
  • sól i ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Rozpocznij od dokładnego umycia wszystkich owoców i warzyw. Ogórka pokrój w w kółeczka, a następnie w paski. Kapustę poszatkuj. Tak przygotowane składniki włóż do miski. Jabłko obierz ze skórki, pokrój i skrop sokiem z cytryny.

Do miski dodaj wszystkie produkty, jogurt, sól i ulubione przyprawy do smaku. Następnie dorzuć kukurydzę i całość wymieszaj. Sałatka gotowa!

Sałatka z kolendrą i jajkami

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!