Jak przyrządzić dwie różne sałatki z kapustą w roli głównej – Smakują wprost obłędnie.

Jeśli szukasz przepisów na szybkie w przygotowaniu i łatwe sałatki z kapusty to tu znajdziesz je z pewnością.

To idealne rozwiązanie na dodatek do obiadu bądź kolację. Z pewnością twoi bliscy i znajomi będą zachwyceni smakiem sałatek.

Sałatka z kukurydza i jabłkiem

Składniki:

  • 100 g jabłka zielonego
  • kukurydza
  • 400 g kapusty
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 3-4 łyżki jogurtu/śmietany
  • 10 ml soku z cytryny
  • posiekany koperek
  • sól i ulubione przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Rozpocznij od dokładnego umycia wszystkich owoców i warzyw. Ogórka pokrój w w kółeczka, a następnie w paski. Kapustę poszatkuj. Tak przygotowane składniki włóż do miski. Jabłko obierz ze skórki, pokrój i skrop sokiem z cytryny.

Do miski dodaj wszystkie produkty, jogurt, sól i ulubione przyprawy do smaku. Następnie dorzuć kukurydzę i całość wymieszaj. Sałatka gotowa!

Sałatka z kolendrą i jajkami

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 400 g kapusty
  • 3 łyżki śmietany
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • koperek i kolendra
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Na początek wszystkie warzywa dokładnie umyj. Ogórka i kapustę pokrój na cienki paski. Te produkty wrzuć do miski i dodaj posiekaną kolendrę i koperek. Gdy jajka się ugotują, białko oddziel od żółtka. Białka posiekaj na drobne kawałki, a żółtka rozgnieć widelcem.

Do miski ze składnikami dorzuć białka, natomiast żółtka umieść w osobnym naczyniu. Dodaj do nich musztardę, śmietanę, oliwę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i wrzuć do pozostałych składników. Gotowe, smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!