Ta receptura jest sprawdzona i zawsze wychodzi znakomicie: Racuchy – jedne z ulubionych dań mojego dzieciństwa – Zapamiętaj.

Drożdżowe racuchy z nadzieniem

W zeszycie mojej babci Jadzi jest bardzo wiele przepisów na różna dania. Niektóre zdecydowanie warte są przypomnienia. Przypominają o smakach dzieciństwa. Przywodzą na myśl dawne wspomnienia. Takimi niewątpliwie są drożdżowe racuszki mojej babci, która nazywała je kryzysowymi, bo nie zawierają ani jajek, ani mleka. Smakują wybornie.

A oto przepis na nie.

Składniki:

  • drożdże- 10 g,
  • cukier – 20 g,
  • sól – 5 g,
  • ciepła woda – 120 ml,
  • masło/margaryna/olej roślinny – 10 g,
  • mąka – 310 g,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!