Kilka uniwersalnych wskazówek na przyrządzenie pysznej zupy, każdy powinien je poznać

obierz cebulę

Za każdym razem, gdy gotujesz zupę bez ziemniaków, ale z dużą ilością innych warzyw, dodaj kilka łyżek mąki do bulionu. Wtedy będzie smaczniejsza i gęstsza. Wcześniej taką mąkę należy podsmażyć z niewielką ilością oleju.

W procesie przygotowania zupy konieczne jest usunięcie nie tylko piany, ale także tłuszczu. I trzeba to zrobić kilka razy. Jeśli chcesz, aby zupa była klarowna, zdejmij pokrywkę z garnka, gdy tylko woda się zagotuje i szybko usuń pianę.

Jeśli podczas gotowania piana opadnie na dno garnka, dodaj szklankę zimnej wody: piana się podniesie i możesz ją wtedy łatwo usunąć.

Powiedz nam, jakich Ty trików używasz i co pozwala Ci ugotować pyszną zupę. Być może niektóre tajemnice kulinarne przekazywane są w Twojej rodzinie z pokolenia na pokolenie, czy sama wymyślasz pomysły? 

Dziel się informacjami z przyjaciółmi i sam skorzystaj z naszych wskazówek.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!