Kilka uniwersalnych wskazówek na przyrządzenie pysznej zupy, każdy powinien je poznać

Kiedy zbyt posoliłaś zupę obierz surowe ziemniaki i włóż do garnka – pochłoną one nadmiar soli. Aby uzyskać idealny smak, sól należy dodać do rosołu pół godziny przed końcem gotowania, a do zupy rybnej na 3 minuty przed końcem gotowania. Jak ugotować pyszny rosół? Dodaj do niego całą cebulę i marchewkę, a zrezygnuj z liścia laurowego.

warzywa do zupy

Jeśli planujesz dodać czosnek do zupy, zrób to prawie na samym końcu gotowania. Przyprawa zachowa nie tylko aromat, ale także swoje zdrowotne zalety.

czosnek w zupie

15 minut przed gotowaniem bulionu z kości dodaj do niego plasterek twardego sera.

tarty twardy ser

Dodaj obraną cebulę, wcześniej upieczoną w piekarniku do dowolnego bulionu mięsnego. Wtedy będzie niezwykle smaczny i będzie miał piękny kolor.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!