Takiej karkówki jeszcze nie próbowaliście: Mój mąż uwielbia tak przygotowaną karkówkę. Zdradzam mój przepis.

Powtórz jeszcze raz to samo, aby uzyskać kolejną warstwę.

Nastaw piekarnik na 200 stopni i włóż do niego tacę przykrytą folią aluminiową. Piecz przez około 50-60 minut.

Sos do karkówki

Gdy główne danie się piecze, wykorzystaj czas i przygotuj sos. Przepis na sos nie jest skomplikowany: po prostu dodaj wyciśnięty czosnek i ulubione przyprawy do śmietany i wymieszaj.

Końcowe kroki

Tuż przed końcem pieczenia ściągnij folię i polej swoje dzieło sosem. Gdy sos zbrązowieje, danie będzie gotowe do jedzenia.

I to tyle! Smacznego! Jeżeli przepis Ci się podoba, nie zapomnij podzielić się nim z rodziną i przyjaciółmi!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!