Domowa przekąska z twarogu – w sklepie tak dobrej nie kupisz. Lepiej zapisz ten przepis

Po tym czasie całość przełóż na folię spożywczą i uformuj z masy twarogowej długi wałek. Mocno zwiąż końce folii. Możesz wcześniej podzielić twaróg na dwie części i stworzyć dla urozmaicenia przekąskę w dwóch różnych kształtach.

Przed zwinięciem w rulon posyp wierzch masy ziołami. Jeśli część domowników nie przepada za smakiem ziół drugą część możesz przygotować bez ich dodatku. Ser uformowany w folii włóż do lodówki i schładzaj przez co najmniej 2 godziny, aż do całkowitego jego zastygnięcia.

Ta pyszna twarogowa przekąska z pewnością przypadnie do gustu smakoszom różnego rodzaju serów. To niebanalny dodatek do chleba, doskonały na domowe śniadanie, kolację lub samodzielny przysmak na różne okazje.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!