Domowa przekąska z twarogu – w sklepie tak dobrej nie kupisz. Lepiej zapisz ten przepis

Twaróg połącz z mlekiem, a następnie gotuj na dużym ogniu. Co jakiś czas mieszaj, aby mieć pod kontrolą konsystencje sera. Kiedy zacznie się topić zdejmij twaróg z palnika. W między czasie przygotuj składniki na nadzienie. Pokrój szynkę w kosteczkę, a oliwki na cztery cząstki. Suszone pomidory zsiekaj drobniutko. Podobnie potraktuj ulubione, świeże zioła.

Gotowy twaróg umieść w durszlaku i dokładnie odcedź, aby pozbyć się niepotrzebnej serwatki. Do sera dodaj masło, sól, sodę oraz kurkumę, która nada przekąsce pięknego, delikatnie żółtego koloru.

Tak przygotowaną mieszankę gotuj, aż masa twarogowa będzie zupełnie gładka. Następnie dodaj do niej pokrojone wcześniej składniki, z wyjątkiem ziół. Od tej pory gotuj wszystko przez kolejne 3 minuty, stale mieszając.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!