Wszystko jest o wiele łatwiejsze: Czy nadal marynujesz kotlety w mące i zanurzasz je w jajku.

1. Aby przygotować marynatę, wymieszaj musztardę, olej słonecznikowy, czosnek przeciśnięty przez prasę, płynny miód i majonez. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj.

2. Opłucz kurczaka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na cienkie kotleciki.

3. Przykryj mięso folią spożywczą i delikatnie utłucz. Następnie wrzuć mięso z kurczaka do głębokiej miski, zalej marynatą i odstaw na 1-2 godziny.

4. Połóż marynowane kotlety na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, zalej mięso pozostałą marynatą i włóż naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 40 minut.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!