Wszystko jest o wiele łatwiejsze: Czy nadal marynujesz kotlety w mące i zanurzasz je w jajku.

Kotlety z kurczaka -danie, którego po prostu nie da się nie kochać. Delikatny kurczak w przyprawach, ze złotą skórką – idealna uczta na każdą okazję. Przywykliśmy do smażenia kotletów na patelni, zanurzania ich w jajku, a następnie w mące.

Okazuje się, że można je ugotować inaczej. Powiemy Ci, jak upiec kotlety z kurczaka. Mąka i jajko dla tego przepisu nie są potrzebne. To danie jest wybawieniem dla tych, którzy wolą soczyste mięso i nie lubią myć rąk z klejącej panierki.

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 40 g miodu
  • 30 g musztardy
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 50 g majonezu
  • sól
  • mielona czerwona papryka
  • pieprz
  • 30 ml oleju słonecznikowego

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!