Zdradzam mój popisowy przepis. Mój mąż uwielbia tak przygotowaną karkówkę. Zapoznaj się z naszym przepisem.

Potem wyłóż kolejną porcję mięsa.

Blachę przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec przez około godzinę. W tym czasie zabierz się wykonanie sosu czosnkowego.

Śmietanę wymieszaj z przeciśniętymi ząbkami czosnku, i posiekaną natką pietruszki dodaj ulubione przyprawy według swoich preferencji. Kilka minut przed końcem pieczenia, ściągnij folię z wierzchu i polej mięso sosem. I włóż z powrotem do piekarnika, piec do czasu aż mięso się zarumieni.

I pyszna karkówka gotowa. Taka karkówka doskonale sprawdzi się do letniej wieczornej biesiady przy piwku. Podziel się koniecznie  w mediach społecznościowych tym przepisem z rodziną i znajomymi . Życzymy smacznego.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!