Domowy ser topiony – Robię szybko wieczorem, a rano delektuje się pysznym smakiem.

Do miski włóż twarożek i ubijaj blenderem, aż do czasu, gdy będzie gładki. Przenieś go na patelnię, dodaj do niego jajko, sól oraz sodę. Wszystko razem wymieszaj.

Patelnię postaw na małym ogniu na kuchence gazowej i cały czas mieszaj ser. (PAMIĘTAJ! Patelnia musi być wyłącznie ze stali nierdzewnej!). Masę doprowadź do stanu płynnego i wtedy dodaj masło.

Cały czas mieszając, doprowadź powstałą mieszaninę do stanu jednolitego, a następnie zagotuj. Zestaw z ognia i jeszcze co jakiś czas mieszaj ser lekko go, ostudzając.

Wlej do przygotowanych foremek i wstaw do lodówki do czasu, aż się nie zespoli.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!