Domowy ser topiony – Robię szybko wieczorem, a rano delektuje się pysznym smakiem.

Ser topiony, wykonany w domu jest bardzo prostą sprawą i zajmuje jedynie 10 minut!

To delikatny, a zarazem miękki serek, którego smak jest bardzo kremowy. Tego typu ser możesz wykorzystać na wiele sposobów: jako dodatek na śniadaniowe kanapki lub posmarować nim jeszcze ciepłe bułki.

Dodając różne składniki, możesz poeksperymentować i znaleźć swój ulubiony smak. Dla przykładu to może być boczek czy też zioła, papryka, grzyby lub kiełbasa.

Wszystko wyłącznie zależy od twojej wyobraźni i gustu. Jedno się nie zmieni – ser za każdym razem wyjdzie przepyszny!

 

SKŁADNIKI:

  • jajko 1 sztuka,
  • sól pół łyżeczka,
  • soda pół łyżeczki,
  • masło 60 gram,
  • twaróg 500 gram.

PRZYGOTOWANIE:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!