Ciasto Egipskie: Tak dobrego ciasta jeszcze nie jadłeś – Przepis.

Zaledwie dzień przed urodzinami mojej córki, przeglądając książkę kucharską, z intencją by po prostu zaskoczyć, wpadł w moje ręce ten oto przepis.

Nie wiem skąd się tam wziął, ani w jakiej sytuacji, lecz wiem, że nie było wtedy miejsca na nic innego.
Ciasto to tarta składająca się z 3 lekkich warstw oraz własnoręcznie robionego budyniu. Jego wykon pochłania odrobinę czasu oraz starań, aczkolwiek jest on tego warty. Zapewniam, otrzyma przychylność gości już z momentem  pierwszego kęsa.

SKŁADNIKI:

•650 gram mąki
•650 gram cukru
300 gram orzechów włoskich
•20 gram cukru waniliowego
•350 ml mleka
•350 ml śmietanki 30%
•170 gram masła
•9 żółtek
•9 białek

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!