Ta zupa nasyci i będzie świetnym sprzymierzeńcem w zrzucaniu kilogramów. Poza tym smakuje naprawdę dobrze.
Do garnka wlej olej słonecznikowy i podgrzej. Dodaj drobno posiekaną cebulę.
Smażyć na średnim ogniu, aż stanie się szklisty. W międzyczasie przygotujmy marchewki.
Obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Wkładamy to do garnka.
Umyj łodygę selera. Odcięliśmy koniec. Pokrój i włóż do garnka z marchewką i cebulą.
Warzywa krótko podsmażyć. Następnie dodaj oczyszczoną i posiekaną czerwoną i żółtą paprykę.
Umyj kapustę. Pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w garnku i zalej wodą.
Przykryj pokrywką. Gotuj przez 10 minut po uszczypnięciu. Umyj pomidora i zetrzyj na grubej tarce.
Następnie wkładamy do garnka z pozostałymi składnikami. Wlewamy również sok pomidorowy. Oczyścić czosnek. Wciśnij go przez prasę do zupy.
Sól i pieprz do smaku. Następnie gotujemy zupę przez kolejne 15-20 minut. Na koniec wymieszaj mikserem ręcznym.