Zrazy z przepisu mojej babci Nie jadłam nigdy lepszych. Ich smak powali każdego.

Jest kilka produktów, które nawet w najprostszej formie smakują wyśmienicie. Jednym z nich jest wieprzowina. Możesz połączyć ją z pomarańczami, śliwkami, czy brzoskwiniami, a kubki smakowe od razu zaczną pracować lepiej. Poczujesz ten oryginalny aromat połączenia mięsa z odrobiną słodyczy. Aby wzbogacić potrawę w kalorię, wystarczy dodać ziemniaki, makaron, bądź ryż.

Jest duża ilość sposobów przygotowania wieprzowiny, ale o takim chyba jeszcze nikt nie słyszał. Nie dość, że jest prosty,to jeszcze syty i smakowity! Wypróbuj naszego sposobu na przepyszny obiad i dziel się jego znakomitym smakiem z najbliższymi.

Składniki:

  • Wieprzowina: 500g
  • Kiszone ogórki: 2,3 sztuki
  • Twardy ser: 100-130g
  • Sok z cytryny: 2 łyżki
  • Przyprawy: sól, pieprz (według własnego uznania)

Przygotowanie:

Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem tak, aby były jak najcieńsze.  Każdy kawałek przypraw pieprzem i skropl sokiem z cytryny.

Przełóż mięso do naczynia i odstaw na 30 minut. W tym samym czasie pokrój ogórek na cztery części i ser na drobne kawałeczki.  Po upłynięciu 30 minut-  posól mięso.

Rozłóż każdy kawałek mięsa z osobna i połóż z brzegu kawałki sera i ogórka.  Zwiń mięso na kształt rolki, owiń nitką i zabezpiecz końcówki za pomocą wykałaczek.  Rozgrzej olej i usmaż mięso z obu stron tak, aby było zarumienione.

Nagrzej piekarnik na 180st. Zawinięte roladki włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około 12 minut.

Jeśli danie Ci smakowało i nie sprawiło trudności, możesz podzielić się naszym przepisem ze znajomymi. Niech każdy posmakuje wyjątkowego smaku wieprzowiny. Smacznego!
error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!