Zrazy z przepisu mojej babci Nie jadłam nigdy lepszych. Ich smak powali każdego.
53 265
Jest kilka produktów, które nawet w najprostszej formie smakują wyśmienicie. Jednym z nich jest wieprzowina. Możesz połączyć ją z pomarańczami, śliwkami, czy brzoskwiniami, a kubki smakowe od razu zaczną pracować lepiej. Poczujesz ten oryginalny aromat połączenia mięsa z odrobiną słodyczy. Aby wzbogacić potrawę w kalorię, wystarczy dodać ziemniaki, makaron, bądź ryż.
Jest duża ilość sposobów przygotowania wieprzowiny, ale o takim chyba jeszcze nikt nie słyszał. Nie dość, że jest prosty,to jeszcze syty i smakowity! Wypróbuj naszego sposobu na przepyszny obiad i dziel się jego znakomitym smakiem z najbliższymi.
Składniki:
Wieprzowina: 500g
Kiszone ogórki: 2,3 sztuki
Twardy ser: 100-130g
Sok z cytryny: 2 łyżki
Przyprawy: sól, pieprz (według własnego uznania)
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem tak, aby były jak najcieńsze. Każdy kawałek przypraw pieprzem i skropl sokiem z cytryny.
Przełóż mięso do naczynia i odstaw na 30 minut. W tym samym czasie pokrój ogórek na cztery części i ser na drobne kawałeczki. Po upłynięciu 30 minut- posól mięso.
Rozłóż każdy kawałek mięsa z osobna i połóż z brzegu kawałki sera i ogórka. Zwiń mięso na kształt rolki, owiń nitką i zabezpiecz końcówki za pomocą wykałaczek. Rozgrzej olej i usmaż mięso z obu stron tak, aby było zarumienione.
Nagrzej piekarnik na 180st. Zawinięte roladki włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około 12 minut.
Jeśli danie Ci smakowało i nie sprawiło trudności, możesz podzielić się naszym przepisem ze znajomymi. Niech każdy posmakuje wyjątkowego smaku wieprzowiny. Smacznego!