Jest kilka produktów, które nawet w najprostszej formie smakują wyśmienicie. Jednym z nich jest wieprzowina. Możesz połączyć ją z pomarańczami, śliwkami, czy brzoskwiniami, a kubki smakowe od razu zaczną pracować lepiej. Poczujesz ten oryginalny aromat połączenia mięsa z odrobiną słodyczy. Aby wzbogacić potrawę w kalorię, wystarczy dodać ziemniaki, makaron, bądź ryż.
Jest duża ilość sposobów przygotowania wieprzowiny, ale o takim chyba jeszcze nikt nie słyszał. Nie dość, że jest prosty,to jeszcze syty i smakowity! Wypróbuj naszego sposobu na przepyszny obiad i dziel się jego znakomitym smakiem z najbliższymi.

Składniki:
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem tak, aby były jak najcieńsze. Każdy kawałek przypraw pieprzem i skropl sokiem z cytryny.

Przełóż mięso do naczynia i odstaw na 30 minut. W tym samym czasie pokrój ogórek na cztery części i ser na drobne kawałeczki. Po upłynięciu 30 minut- posól mięso.

Rozłóż każdy kawałek mięsa z osobna i połóż z brzegu kawałki sera i ogórka. Zwiń mięso na kształt rolki, owiń nitką i zabezpiecz końcówki za pomocą wykałaczek. Rozgrzej olej i usmaż mięso z obu stron tak, aby było zarumienione.
Nagrzej piekarnik na 180st. Zawinięte roladki włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez około 12 minut.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.