Ziemniaki z grzybami pieczone w rękawie. Nikt nie robi lepszych. Mistrzowski przepis.
Oto wspaniały i prosty przepis na pyszne ziemniaki z grzybami pieczone w rękawie. Są zdrowsze i mniej kaloryczne niż smażone czy frytki.
Aromatyczne grzyby dają im niepowtarzalny smak! Świetnie sprawdzą się jako postny dodatek.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 400 g grzybów
- 3 – 4 ząbki czosnku
- 1 marchewka (duża)
- koperek, najlepiej świeży, może być też suszony
- pieprz i sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Obrane ziemniaki pokrój na dość małe kawałki. Umyj dokładnie grzyby i pokrój na duże kawałki, najlepiej na ćwiartki lub połówki.
Marchewki pokrój w talarki. Pokrój koperek, czosnek posiekaj, lecz nie na drobno.Wrzuć wszystkie składniki do jednej miski, posól, popieprz do smaku.
Dodaj swoich ulubionych ziół i przypraw, wymieszaj i odstaw na pół godziny. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Włóż składniki do rękawa, zawiąż i piecz przez około godzinę.