Ziemniaczki w rękawie. Chrupiąca i złocista skórka gwarantowana. Idealne na rodzinny obiad

Tłuczone ziemniaki, w mundurku, pieczone, duszone … Uwielbiamy wszystkie rodzaje ziemniaków, ale jeśli chcesz ugotować ziemniaki w niecodzienny sposób , ale nie tracąc na to dużo czasu , to koniecznie musisz zobaczyć ten przepis!

SKŁADNIKI

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki. l oliwa z oliwek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pęczek pietruszki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pieprz i przyprawa do ziemniaków do smaku
  • rękaw do pieczenia

PRZYGOTOWANIE

Umyj i obierz ziemniaki. Jeśli masz młode ziemniaki, upiecz ze skórką. Potnij ziemniaki na ćwiartki. Poprzebijaj ziemniaki drewnianym szpikulcem w kilku miejscach.

Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek przeciśnij przez praskę. W osobnej misce połącz oliwę z oliwek, czosnek, zioła, musztardę, przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Dodaj ziemniaki do tej mieszaniny i dobrze wymieszaj.

Zrób kilka nacięć w rękawie i włóż do niego ziemniaczki.

Połóż ziemniaki na blachę do pieczenia. Piecz w temperaturze 180-200 stopni przez 40-60 minut.

Aby uzyskać złotą skórkę, około 10 minut przed końcem pieczenia, przetnij górną część rękawa i ustaw tryb grillowania. Smacznego!
  

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!