Ziemniaczki w rękawie. Chrupiąca i złocista skórka gwarantowana. Idealne na rodzinny obiad
181 059
Tłuczone ziemniaki, w mundurku, pieczone, duszone … Uwielbiamy wszystkie rodzaje ziemniaków, ale jeśli chcesz ugotować ziemniaki w niecodzienny sposób , ale nie tracąc na to dużo czasu , to koniecznie musisz zobaczyć ten przepis!
SKŁADNIKI
1 kg ziemniaków
3 łyżki. l oliwa z oliwek
2-3 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki soli
pieprz i przyprawa do ziemniaków do smaku
rękaw do pieczenia
PRZYGOTOWANIE
Umyj i obierz ziemniaki. Jeśli masz młode ziemniaki, upiecz ze skórką. Potnij ziemniaki na ćwiartki. Poprzebijaj ziemniaki drewnianym szpikulcem w kilku miejscach.
Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek przeciśnij przez praskę. W osobnej misce połącz oliwę z oliwek, czosnek, zioła, musztardę, przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Dodaj ziemniaki do tej mieszaniny i dobrze wymieszaj.
Zrób kilka nacięć w rękawie i włóż do niego ziemniaczki.
Połóż ziemniaki na blachę do pieczenia. Piecz w temperaturze 180-200 stopni przez 40-60 minut.
Aby uzyskać złotą skórkę, około 10 minut przed końcem pieczenia, przetnij górną część rękawa i ustaw tryb grillowania. Smacznego!