Zrobiłam te pyszne, mięsne zapiekane naleśniki w 15 min, każdy się zajadał i prosił o dokładkę.

Oto prosty przepis na niesamowite, niezwykle miękkie, pyszne bułeczki, w środku których jest… mięso mielone!

Składniki:

  • 350 gr mięso mielone
  • 100 g sera
  • 1/2 łyżeczki soli
  • czarny pieprz do smaku
  • 1 dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 jajek
  • 5 łyżek mleka
  • 1/3 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

1. Posiekaj dymkę i dwa ząbki czosnku.

2. Umieść mielone mięso w misce, dodaj cebulę z czosnkiem, pół łyżeczki soli i czarny pieprz do smaku.

3. Zetrzyj 100 g sera na drobnej tarce i dodaj do farszu, wszystko dobrze wymieszaj i odstaw.

4. Wbij 5 jaj do miski, dodaj 5 łyżek mleka, trochę soli i wymieszaj za pomocą trzepaczki

5. Nasmaruj patelnię olejem. Smaż naleśniki z jednej strony na złoty kolor, powinno Ci wyjść 5 naleśników.

6. Połóż mielone mięso na niesmażonej stronie naleśnika i rozprowadź na naleśniku. Zwiń w rolkę.

7. Połóż na blasze do pieczenia posmarowanej olejem roślinnym. Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Gotowe!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!