Przepisy kulinarne Zrobiłam te pyszne, mięsne zapiekane naleśniki w 15 min, każdy się zajadał i prosił o dokładkę. Last updated gru 7, 2019 126 305 Oto prosty przepis na niesamowite, niezwykle miękkie, pyszne bułeczki, w środku których jest… mięso mielone! Składniki: 350 gr mięso mielone 100 g sera 1/2 łyżeczki soli czarny pieprz do smaku 1 dymka 2 ząbki czosnku 5 jajek 5 łyżek mleka 1/3 łyżeczki soli Sposób przygotowania 1. Posiekaj dymkę i dwa ząbki czosnku. 2. Umieść mielone mięso w misce, dodaj cebulę z czosnkiem, pół łyżeczki soli i czarny pieprz do smaku. 3. Zetrzyj 100 g sera na drobnej tarce i dodaj do farszu, wszystko dobrze wymieszaj i odstaw. 4. Wbij 5 jaj do miski, dodaj 5 łyżek mleka, trochę soli i wymieszaj za pomocą trzepaczki 5. Nasmaruj patelnię olejem. Smaż naleśniki z jednej strony na złoty kolor, powinno Ci wyjść 5 naleśników. 6. Połóż mielone mięso na niesmażonej stronie naleśnika i rozprowadź na naleśniku. Zwiń w rolkę. 7. Połóż na blasze do pieczenia posmarowanej olejem roślinnym. Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Gotowe!