Starzenie się to naturalna kolej rzeczy. Można nieco spowolnić ten proces, ale nie da się go całkowicie zatrzymać. Przeczytaj.

Najlepszą jakością wykazują się japońskie produkty anty-starzeniowe do skóry twarzy. Bazują one właśnie na ryżowej mące. Nie tylko produkty pielęgnacyjne bazują na tym produkcie. Większość pudrów, cieni do powiek, czy podkładów, pochodzenia wschodnioazjatyckiego, również zawiera mąkę w swoim składzie. Jest ona bezpiecznym oraz naturalnym ekstraktem, który pomaga w dłuższym utrzymaniu młodego wyglądu skóry.

Jak przygotować mąkę ryżową po domowemu? Ryż należy zamoczyć w wodzie na kilka dni, aby ziarna dobrze się w niej rozmokły. Następnie ziarna dokładnie osuszamy, za pomocą, na przykład, ręcznika papierowego. Tak przygotowane mielimy na mąkę.

Mąka ryżowa ma wiele właściwości, które pomogą skórze twarzy:

  • działa jak peeling, ale także jak konsystencja wygładzająca;
  • zwęża pory;
  • odżywia oraz nawilża;
  • zwiększa elastyczność skóry;
  • poprawia jej jędrność ora przywraca piękny koloryt.
Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!