Przepisy kulinarne Warzywne kotleciki w 15 min – smaczniejsze niż jakiekolwiek mięso! Last updated wrz 18, 2020 86 094 Jeśli do tej pory nie gotowałaś i nie próbowałaś prawdziwych kotletów warzywnych , to dziś jest czas na naprawienie tego błędu. Możesz przygotować je w 15 minut! Porada : aby kotleciki były bardziej soczyste i delikatniejsze, możesz dodać 1-2 łyżki chudego twarożku do przygotowywanej masy. Składniki 400 g gotowej mieszanki warzywnej 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie 1. Zamrożone warzywa należy zmiksować w blenderze. 2. Dodać jajka, mąkę, sól, pieprz, wymieszać. 3. Rozprowadzić masę łyżką na patelni z rozgrzaną oliwą. Smażyć przez 2-3 minuty z obu stron. Kotlety warzywne są łączone z dowolnymi dodatkami i sałatkami, z jogurtem lub śmietaną w szczególności są boskie. Smacznego!