Zapewnienie świeżych ziół i warzyw w swojej kuchni może być bardzo proste i w dodatku tanie. Wystarczy, że kupisz je tylko raz, a potem będziesz mógł cieszyć się nimi już zawsze.
Jest wiele roślin, które wypuszczają korzenie, zaraz po tym jak umieści się je w wodzie. Za pewien czas wyrosną z nich nowe liście, których Ty możesz używać na co dzień. Zebraliśmy listę ośmiu najlepszych roślin, które kupisz tylko raz i będziesz mógł uprawiać je w swoim domu. Od teraz będziesz miał nieograniczoną ilość tych warzyw i ziół.
Szczypiorek
Żeby cebula zaczęła rosnąć wystarczy, że zanurzysz jej korzenie w małej szklance wody. Tylko pamiętaj, żeby zapewnić jej dobre oświetlenie.
Czosnek

Korzenie czosnku z łatwością wyrastają i rosną imponująco szybko, jeśli pozostawisz je w wodzie. Te pędy mają bardzo delikatny smak i nadadzą się idealnie jako dodatek do sosów czy sałatki.
Kapusta Chińska

Zanurz korzenie tej rośliny w wodzie i pozostaw ją w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Zostaw ją tak na około 1-2 tygodni, po tym czasie będziesz mógł umieścić ją do doniczki. Następnie zamieni się ona w pełnowymiarową kapustę.
Seler

Odetnij podstawę selera i umieść go w szklance w ciepłej wodzie. Zostaw go na słońcu. Gdy liście zaczną pojawiać się po środku, będziesz już mógł posadzić warzywo w swoim ogródku.
Sałata rzymska
Wystarczy zanurzyć przynajmniej jej połowę w wodzie i pozostawić na kilka dni. Nowe liście zaczną rosnąć w szybkim tempie, po czym będziesz mógł posadzić ją już w ziemi.
Mięta

Bazylia

Kolendra
