Marynata to sekret wyjątkowego smaku tego dania. To danie będzie smakowało całej rodzinie. Ten przepis trzeba koniecznie wypróbować.
Po dokładnym umyciu mięsa osusz je papierowym ręcznikiem. Następnie umieść je w misce. Następnie oprószyć kurczaka solą i mielonym pieprzem. Na koniec wetrzeć przyprawy. Do osobnej miski dodać olej i sos sojowy. Następnie w małej miseczce wymieszać miód, czarny pieprz i 3 łyżeczki miodu.
Dobrze połączyć wszystkie składniki. Polej mieszanką udka z kurczaka i wymieszaj. Przykryć naczynie talerzem i pozostawić w lodówce na 20 minut. Pozwoli to przyprawom przeniknąć do mięsa.
Pokroić ziemniaki na cienkie kawałki, obrać je i umieścić w naczyniu do zapiekanek lub misce. Piec przez 40 minut w temperaturze 190°C. Na patelnię z niewielką ilością oleju dodać obrany wcześniej czosnek.
Pokrojone w plasterki grzyby smażyć na oleju do miękkości. Posól i popieprz do smaku. Dodaj grzyby do ziemniaków. Następnie połączyć paprykę, jajko, starty ser i śmietanę. Masę wyłożyć na wierzch ziemniaków i grzybów. Zapiekać przez kolejne dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut.