Lekki jak piórko: gotowy za kilka chwil, wychodzi zawsze miękki i bosko smakuje: Torcik twarogowy.

Znakomity tort na rozpoczęcie sezonu truskawkowego. Jest doskonały i super smaczny – przypadnie do gustu całej rodzinie!

Potrzebujesz:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 całe jajka
  • 1 proszek do pieczenia

Dodatkowo:

  • Truskawki lub inne owoce – umyte i pokrojone
  • Twarożek

Przygotowanie:

Biszkopt przygotujesz bardzo łatwo. Ubij jajka z cukrem. Dodaj olej, mleko i dobrze wymieszaj. Na koniec wymieszaj sypkie składniki – przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wyrób jednolite ciasto. Ciasto wylej na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Wymieszaj twarożek z cukrem i ułóż go na biszkopcie.

Przygotuj owoce – usuń zielone łodygi z truskawek i dokładnie umyj i pokrój. Ułóż owoce na wierzchu ciasta i upiecz. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!