Czosnkowy syrop to zdecydowanie najlepsza alternatywa dla licznych produktów dostępnych w aptekach. Warto przyrządzić go szczególnie w okresie jesienno – zimowym. Przepis.

W pierwszej kolejności należy obrać czosnek i drobno go posiekać. Następnie należy wymieszać wszystkie składniki i umieścić je w jednym słoiku. Słoik musi być czysty, a gdy składniki znajdują się w jego wnętrzu należy go dokładnie zamknąć. Porządnie zakręcony słoik musi odczekać minimum 12 godzin. Po upływie tego czasu należy odcedzić zawartość i ponownie zamknąć w słoiku. Syrop najlepiej przechowywać w ciemnym oraz chłodnym miejscu.

W sposób stosowania syropu z czosnku:

Syrop można stosować na dwa sposoby w zależności od potrzeby. Po pierwsze w celach profilaktycznych należy stosować około 5 kropli syropu codziennie. Po drugie: w przypadku choroby bądź infekcji należy stosować jedną łyżkę syropu dwugodzinnych odstępach aż do czasu pełnego wyzdrowienia.

Korzyści zdrowotne płynące z korzystania z domowej roboty syropu z czosnku:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!