Jest naprawdę smaczny i jednocześnie przynosi szybkie efekty: Kakaowy środek na kaszel, którym skutecznie leczyły się nasze babcie.

Domowy środek po lekkim ostygnięciu należy przelać do słoika i porządnie zakręcić, a gdy wystygnie należy włożyć go do lodówki. Warto wiedzieć, że taka mikstura może być przechowywana w lodówce aż do 6 miesięcy.

Jak prawidłowo stosować kawał w środek przeciwkaszlowy?

Choć środek wykazuje działania przeciwkaszlowe podobnie, jak w przypadku lekarstw nie należy go nadużywać. Stosując preparat należy jedną łyżeczkę mikstury rozpuścić w szklance gorącego mleka i wypić na ciepło. Tego typu napój jest przepyszny i z pewnością wypiję go każdy dorosły, jak i dziecko Napój należy stosować nie więcej niż raz dziennie. Co więcej domowa mikstura z kakao łagodzi ból gardła, a także niweluje suchy kaszel.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!