Soczysta, apetyczna sałatka z marchewki pełna witamin – na smukłą talię. Dzięki niej zrzucisz kilka kg.

Gdy nadchodzi wiosna, dużą ilość osób szuka skutecznego sposobu, aby uzyskać do lata idealną figurę. Chcąc poczuć się piękniej i pewniej ze samym sobą. Każdy marzy, żeby niechciany tłuszcz zniknął wraz z pierwszymi oznakami wiosny.

Do walki z niechcianą nadwaga przychodzi prosta sałatka z marchwi i twarogu. Zawiera ona w sobie dużą ilość witamin, karotenu oraz błonnika zaś one mają doskonały wpływ na naszą skórę i włosy. Dodatek twarogu sprawia, że zawarte w nim fosfor i wapń, wzmacniają w rezultacie nasze kości.

Podczas połączenia ze sobą tych dwóch produktów otrzymasz pyszną, a zarazem niskokaloryczną sałatkę z marchwi, która doskonale zastąpi Ci obiad, czy też będzie doskonała przekąska po treningu.

SKŁADNIKI:

  • cebula dymka,
  • oliwa z oliwek 1 łyżka,
  • sól,
  • twaróg 150 gram,
  • marchew 150 gram,
  • pietruszka/ szczypiorek 20 gram.

PRZYGOTOWANIE:

Marchew obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Twaróg wsadź do pojemnika na sałatkę i za pomocą widelca ugniataj tak, aby nie było żadnych grudek. Wymieszaj twaróg wraz z marchwią. Dodaj posiekana cebulę oraz zioła. Wlej oliwę z oliwek. Wymieszaj wszystko i dodaj sól (lub pieprz) do smaku.

Do sałatki, zamiast twarogu możesz użyć również jogurtu naturalnego. A oliwę z oliwek zastąpić siemieniem lnianym, orzechami bądź sezamem.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!