Te smażone batoniki twarogowe pokocha każdy. Kilka minut i gotowe

Kiedyś ten deser był przygotowywany przez moją matkę, a teraz ja rozpieszczam moich domowników ulubionym deserem z dzieciństwa!

Smażone batoniki twarogowe smakują zawsze każdemu z moich gości. Nic dziwnego ich zapach kusi a smak na długo zapada w pamięć. Twaróg na batoniki lepiej wybrać ten mniej tłusty. Jeśli twaróg jest bardzo mokry, należy go otworzyć i pozostawić na chwilę do wyschnięcia. Jeśli chcesz, aby batoniki były dobrze usmażone, musisz smażyć je na małym ogniu i obrócić kilka razy.

SKŁADNIKI NA MAŁĄ PORCJĘ

  • 300 g twarogu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki wanilii
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki cukru pudru (do dekoracji)

PRZYGOTOWANIE

1. Dokładnie przetrzyj twaróg, aby usunąć wszystkie grudki.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!