Te smażone batoniki twarogowe pokocha każdy. Kilka minut i gotowe
23 717
Kiedyś ten deser był przygotowywany przez moją matkę, a teraz ja rozpieszczam moich domowników ulubionym deserem z dzieciństwa!
Smażone batoniki twarogowe smakują zawsze każdemu z moich gości. Nic dziwnego ich zapach kusi a smak na długo zapada w pamięć. Twaróg na batoniki lepiej wybrać ten mniej tłusty. Jeśli twaróg jest bardzo mokry, należy go otworzyć i pozostawić na chwilę do wyschnięcia. Jeśli chcesz, aby batoniki były dobrze usmażone, musisz smażyć je na małym ogniu i obrócić kilka razy.
SKŁADNIKI NA MAŁĄ PORCJĘ
300 g twarogu
1 jajko
1 łyżka śmietany
2 łyżki cukru
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki wanilii
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki cukru pudru (do dekoracji)
PRZYGOTOWANIE
1. Dokładnie przetrzyj twaróg, aby usunąć wszystkie grudki.