Znika ze stołu w kilka chwil. Szybki przepis na pysznego śledzia z cebulką. Oto najlepszy przepis.

Szybki przepis na pysznego śledzia z cebulką. Takie danie znika bardzo szybko ze stołu.

Przepis jest bardzo prosty. Idealnie się sprawdzi na świątecznym stole lub na przyjęciu na specjalną okazję.
Namaczanie śledzi nadaje im delikatny smak. Musisz koniecznie wypróbować ten przepis!

Składniki:

  • 6 -7 matiasów
  • 2 cebule
  • 4 łyżki octu
  • 2 łyżki oleju oraz olej do zalania

Przygotowanie:

Śledzie należy moczyć przez ok. 2 godziny, po tym czasie zalewamy je świeżą wodą oraz dodajemy ocet, oraz olej. Następnie śledzie moczymy przez 2 godziny. Śledzie nabiorą unikalnego smaku. Cebule należy pokroić w półplasterki.

Po tym czasie śledzie wyjmujemy z zalewy i kroimy w kostkę i układamy w słoiku. Naprzemiennie układamy śledzie oraz cebulę pokrojoną w półplasterki. Na samym końcu wlewany olej, aby je wszystko przykryć. Zakręcony słoiki należy wstawić na ok. 2 godziny a najlepiej na całą noc do lodówki. I gotowe ! Smacznego !  Takie wyśmienite śledzie znikają ekspresowa.

Podziel się tym przepisem ze znajomymi i rodziną!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!