Zawsze pięknie rośnie i nigdy nie opada: Sernik z mlekiem skondensowanym. Mój przepis na wszystkie okazje.

Przedstawiamy Państwu przepis na pyszny sernik z dodatkiem skondensowanego mleka, który zasmakuje każdemu!

SKŁADNIKI

  • białka 6 sztuk,
  • żółtka 6 sztuk,
  • ser z wiaderka 1 kg,
  • sól,
  • skórka z jednej cytryny starta,
  • 36% śmietana 100 ml,
  • śmietankowy budyń bez cukru 2 opakowania,
  • mleko słodzone skondensowane 1 puszka.

PRZYGOTOWANIE

Przygotuj mikser, wrzuć do niego żółtka, ser, skondensowane mleko, sok i skórkę cytrynową oraz budyniowy proszek. Nastaw działanie na najniższe obroty i miksuj wszystko przez około kwadrans. Białka jajek wraz z dodatkiem soli ubij na gładko.

Po upływie kwadransa delikatnie wymieszaj powstałą konsystencję za pomocą łyżki. Weź tortownicę i przelej do niej powstałe konsystencje. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni, wstaw ciasto i piecz przez około pół godziny.

Po upływie wyznaczonego czasu zmień temperaturę pieczenia na 150 stopni, zaś ciasto nakryj papierem do pieczenia. W takiej formie piecz je kolejne 40 minut.

Pozostaw ciasto w piekarniku aż do czasu jego wystygnięcia. Wyjmij ciasto z formy i udekoruj za pomocą polewy lub cukru pudru.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!