Ciasto z nadzieniem serowym można zrobić z trzech różnych warstw, a wtedy smaki idealnie połączą się w ustach. Przepis na doskonały deser.

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Dodaj cukier i kakao. W mieszance zrobić zagłębienie, wbić do niego jajko, pokroić tłuszcz i zalać wodą. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Blachę z wyższym brzegiem wysmarować masłem i posypać mąką.
Rozwałkuj ciasto i przenieś je na blachę do pieczenia za pomocą wałka do ciasta. Następnie wyrównaj. Na drugiej warstwie oddzielić żółtka i białka od jajek. Twarożek utrzeć z cukrem, skórką z cytryny i żółtkami. Następnie ubij białka na sztywną pianę i ostrożnie wymieszaj z twarogiem.
Nałóż nadzienie na ciasto i równomiernie rozprowadź. Do twarogu można dodać rodzynki lub posiekane morele do smaku. Alternatywnie można zetrzeć jabłka pod twarogiem. Na trzecią warstwę ubić jajka z cukrem na pianę. Dodaj wodę z olejem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia w częściach.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.