Sałatka „Panna młoda” mile zaskakuje swoim smakiem. Delikatny i bardzo przyjemny smak

Sałatka „Panna młoda” – cudowne świąteczne danie , które przyjemnie zaskakuje swoim smakiem.

Pewnie zastanawiasz się, dlaczego ta sałatka jest nazywana w ten sposób. To bardzo proste. Jeśli ugotujesz go zgodnie z naszą receptą, na zewnątrz będzie przypominała białą suknię panny młodej. A jej smak jest bardzo delikatny i przyjemny, nie ma ostrych przypraw ani pieprzu. Po prostu, spróbuj i przekonaj się sam!

Składniki

  • 300 g wędzonej piersi z kurczaka
  • 4 jajka
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 2 duże ziemniaki
  • cebula
  • majonez

Przygotowanie

1. Pokrój kurczaka na małe kawałki. Możesz zastąpić wędzonego kurczaka gotowanym filetem.

2. Zetrzyj ugotowane ziemniaki na tarce o grubych oczkach, natomiast ser i jajka na małych oczkach ( osobno zetrzyj białka i osobno żółtka).

3. Aby sałatka była delikatna, cebula musi być marynowana. Jeśli nie jest to dla Ciebie istotne lub nie masz czasu dodaj surowa ale drobno posiekaną.

4. Układaj sałatkę warstwami. Każdą posmaruj delikatne majonezem.

5. Najpierw umieść kurczaka. Następnie cebulę.

6. Potem ziemniaki.

7. Dalej – żółtka i stopiony ser.

8. Górna warstwa to białka jaj.

Jak większość sałatek, które układa się warstwami, tak i ta staje się jeszcze bardziej smaczna drugiego dnia. Dlatego lepiej jest ją przygotować z wyprzedzeniem.

Możesz przechowywać tę apetyczną przekąskę w lodówce przez nie więcej niż 5 dni, ale uwierz mi, Twoja rodzina zje ją dużo wcześniej.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!