Ryba pod pierzynką: Przepis na rybę, którą można jeść codziennie. Każdemu zasmakuje
4 093
Dania rybne są nie tylko smaczniejsze, ale także wielokrotnie zdrowsze niż mięsne. Ponadto, wiele różnych potraw można przygotować z tego produktu: pierwsze i drugie danie, przekąski, sałatki itd! Ważne jest też to, że przygotowanie potraw rybnych zajmuje bardzo mało czasu.
Wystarczy dodać kilka podstawowych składników i gotowe, danie jest idealnie pyszne i oszałamiająco piękne. Istnieją dziesiątki różnych sposobów gotowania pstrąga i łososia, ale właśnie ten jest popularny od wielu lat w mojej rodzinie.
Składniki:
Łosoś – 1 kg
Cebula – 1 sztuka
Majonez – 200 g
Sól – do smaku
Czarny pieprz (mielony) – do smaku
Sok z cytryny – 2 łyżki
Musztarda – 1 łyżeczka
Czosnek – 2 ząbki
Mozzarella – 50 g
Twardy ser – 50 g
Przygotowanie
Użyj całego kawałka łososia. Sprawdź, czy nie ma ości. Jeśli tak, usuń je pincetą. Przykryj blachę do pieczenia folią. Przenieś rybę na folię. Posól i popieprz filet.
Obierz cebulę. Pokrój warzywo w cienkie plasterki. Rozłóż cebulę na filecie z łososia.
Wymieszaj majonez z sokiem z cytryny, musztardą i posiekanym czosnkiem. Umieść uzyskaną masę na cebuli. Delikatnie rozprowadź ją po całym filecie.