
W pierwszym kroku umyj, obierz i pokrój ziemniaki w plastry. Do nich dodaj mieloną paprykę, czarny pieprz i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj w naczyniu żaroodpornym.

W poprzek przekrój na pół piersi z kurczaka, przykryj folią i delikatnie rozklep tłuczkiem.

W małej misce wymieszaj zioła, sól i mielony pieprz, a następnie obtocz w nich mięso.

Połącz w naczyniu z pomocą blendera ręcznego, olej, ocet, jajko, musztardę i przeciśnięty czosnek, aby uzyskać majonez. Na desce kuchennej, połącz posiekaną pietruszkę, starty ser i czosnek.

Piersi z kurczaka posmaruj majonezem i wypełnij farszem. Uformuj z nich rolady.

Rolady posmaruj majonezem i ułóż na warstwie ziemniaków.

Przygotowane rolady pieczemy w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po upływie czasu posyp wierzch roladek startym serem i ponownie włóż do piekarnika jeszcze na 5 minut – piecz w temperaturze 180°C.

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.