Do rondelka wlej mleko. Wlać cukier, agar i dobrze wymieszać trzepaczką.
Gotuj mieszaninę, aż zgęstnieje. Jeśli używamy żelatyny instant, pozwól jej pęcznieć w zimnej wodzie i mieszaj ją z masą dopiero, gdy zejdzie z ognia. Żelatyny nie wolno gotować. Wlać mieszaninę do formy.
Poczekaj, aż mieszanina zgęstnieje. Następnie układamy połówki truskawek na krawędzi.
Umieść pomarańczowe półksiężyce naprzeciwko. Zalać mleczną mieszanką.
Dodaj obrane kiwi. Po bokach ułożyć pokrojone banany.
Wlej mieszankę i ułóż truskawki na brzegach. Następnie ponownie wlej mieszankę na owoce.
Umieść pomarańczę na środku formy i plasterki banana wokół krawędzi. Wlej pozostałą masę i wstaw formę do lodówki na 30 minut.
Po schłodzeniu wyjąć zestaloną mieszaninę z formy. Do rondelka wlej mleko.
Dodaj cukier, kakao, agar i dobrze wymieszaj trzepaczką. Postaw zapiekankę na kuchence i dodaj połamaną czekoladę.
Gotuj na ogniu mieszając, aż masa zgęstnieje. Na dno formy wlej warstwę kremu czekoladowego i poczekaj, aż zacznie twardnieć.
Następnie wlej zastygłą białą mieszankę z owocami do formy. Pokryj kremem czekoladowym i włóż formę do lodówki na godzinę.