Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/zdrowienapoziomie.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/skrypty/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/skrypty/domains/grazynkagotuje.pl/public_html/wp-config.php on line 106
Warning: Undefined array key "i" in /home/skrypty/domains/grazynkagotuje.pl/public_html/wp-content/plugins/etiso-ads/etiso-ads.php on line 210 Polecam wykonanie podwójnej porcji: Najlepsze ciasto na racuchy: Potrzebujesz tylko 1 szklankę, 2 jabłka i podstawowe składniki. – GrazynkaGotuje.pl – Przepisy kulinarne
Oddzielamy żółtka od białek. Wymieszaj żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i solą.
Porcjami posyp przesianą mąkę i upewnij się, że nie tworzą się grudki. Następnie wymieszaj starte jabłka. Białka ubijaj na sztywno.
Stopniowo mieszaj z ciastem. Na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem, upiecz racuchy na średnim ogniu z obu stron, aż zbrązowieją. Podawać z dodatkami do smaku. Najbardziej lubimy po prostu posypane cukrem pudrem. Życzymy smacznego! 🙂