
Umyj i pokrój wszystkie warzywa zgodnie z opisem powyżej. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez 2-3 minuty, aż stanie się przezroczysta. Dodaj pokrojone marchewki i ziemniaki, smaż przez kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj pokrojone zieloną i czerwoną paprykę oraz boćwinę do patelni. Mieszaj i smaż przez 3-4 minuty, aż warzywa lekko zmiękną.

Dodaj posiekane zielone papryczki jalapeno oraz zielone fasolki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż wszystko razem przez kolejne 5-7 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane. Przykryj patelnię pokrywką i duś warzywa na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Możesz dodać odrobinę wody, jeśli warzywa zaczynają się przyklejać do patelni.

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.