Najpyszniejsze Przekąski Świąteczno – Noworoczne 2020. Zaskocz swoich gości. Nikt im jej nie oprze.

Przekąski są bardzo ważną częścią każdego menu, ale świątecznego i noworocznego przede wszystkim. Najłatwiejszą i najszybszą opcją są kanapki. Ale każdy chce spróbować nowych smaków i zaskoczyć swoich gości. Dlatego przygotowałam dla ciebie listę najlepszych imprezowych przekąsek.

Sałatka bufetowa

Przekąski Noworoczne - 2018

Składniki

  • 150 g fileta z kurczaka
  • 150 g marchwi po koreańsku
  • 300 g pieczarek
  • 100 g majonezu
  • 3 łyżek oleju słonecznikowego
  • 6 tartaletek
  • Sól, pieprz do smaku

Przekąski Noworoczne - 2018

Przygotowanie

  1. Ugotuj filet. Pozostaw to do ostygnięcia. Posiekaj mięso w kostkę.
  2. Umyj pieczarki. Pokrój je i usmaż na oleju słonecznikowym.
  3. Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw przyprawami i majonezem.
  4. Wypełnij tartaletki sałatką.

Nadziewane paluszki krabowe

Przekąski Noworoczne - 2018

Wszystko jest smaczne i oryginalne, a do tego bardzo smaczne. Gwarantuje, że znikną ze stołu błyskawiczne.

Składniki

  • 200 g paluszków krabowych
  • 3-4 jajka
  • 100 g twardego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 100 g majonezu
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj. Oddziel białka i żółtka. Zetrzyj je na tarce i przełóż do różnych pojemników.
  2. Przeciśnij ząbek czosnku przez praskę.
  3. Posiekaj koperek i zetrzyj ser.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki oprócz żółtek i kopru. Dopraw majonezem, solą, pieprzem.
  5. Rozwiń paluszki krabowe. Umieść nadzienie w środku, a następnie zwiń w rulon, tak aby nadzienie pozostało w środku.
  6. Posmaruj rolkę majonezem na końcach. Posyp je żółtkami.

Faszerowane paluszki krabowe należy przenieść na płaski talerz, posypać żółtkami, a także koperkiem.

Pieczarki z kurczakiem

Przekąski Noworoczne - 2018

Podobnie jak paluszki krabowe, grzyby stały się dość popularnym produktem w menu imprezowym. Można je wypełnić niesamowitym nadzieniem mięsnym i upiec pod skórką serową. Ta opcja spodoba się każdemu smakoszowi grzybów.

Składniki

  • 500 g kurczaka
  • 60 g fety
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 10 dużych pieczarek
  • 100 g mozzarelli
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 pęczek ziół
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • Sól, pieprz do smaku

Przekąski Noworoczne - 2018

Przygotowanie

  1. Umyj grzyby. Osuszyć je ręcznikiem papierowym. Odetnij ogonki.
  2. Weź naczynie do pieczenia. Przykryj je pergaminem. Przenieś na nią grzyby otworami skierowanymi do góry.
  3. Zmiel filet. Podsmaż go na oleju roślinnym.
  4. Pokrój ogonki grzybów. Dodaj do patelni z kurczakiem. Smaż przez 5 minut.
  5. Wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj przyprawy. Włóż je na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia. Odłóż na bok do ostygnięcia.
  6. Ustaw temperaturę piekarnika na 180 ° C.
  7. Wymieszaj ser feta z posiekaną natką pietruszki.
  8. Napełnij grzyby nadzieniem. Posyp tartą mozzarellą.
  9. Włóż do piekarnika na 15 minut.

Mamy nadzieję, że na powyższej liście znalazłaś już opcję przekąsek na następne spotkanie z przyjaciółmi. Nie przestań zaskakiwać swoich gości doskonałym menu imprezowym. Zapisz przepisy i udostępnij je swoim znajomym!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!