Najpyszniejsze Przekąski Świąteczno – Noworoczne 2020. Zaskocz swoich gości. Nikt im jej nie oprze.
14 045
Przekąski są bardzo ważną częścią każdego menu, ale świątecznego i noworocznego przede wszystkim. Najłatwiejszą i najszybszą opcją są kanapki. Ale każdy chce spróbować nowych smaków i zaskoczyć swoich gości. Dlatego przygotowałam dla ciebie listę najlepszych imprezowych przekąsek.
Sałatka bufetowa
Składniki
- 150 g fileta z kurczaka
- 150 g marchwi po koreańsku
- 300 g pieczarek
- 100 g majonezu
- 3 łyżek oleju słonecznikowego
- 6 tartaletek
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Ugotuj filet. Pozostaw to do ostygnięcia. Posiekaj mięso w kostkę.
- Umyj pieczarki. Pokrój je i usmaż na oleju słonecznikowym.
- Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw przyprawami i majonezem.
- Wypełnij tartaletki sałatką.
Nadziewane paluszki krabowe
Wszystko jest smaczne i oryginalne, a do tego bardzo smaczne. Gwarantuje, że znikną ze stołu błyskawiczne.
Składniki
- 200 g paluszków krabowych
- 3-4 jajka
- 100 g twardego sera
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- 100 g majonezu
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Jajka ugotuj. Oddziel białka i żółtka. Zetrzyj je na tarce i przełóż do różnych pojemników.
- Przeciśnij ząbek czosnku przez praskę.
- Posiekaj koperek i zetrzyj ser.
- Wymieszaj wszystkie składniki oprócz żółtek i kopru. Dopraw majonezem, solą, pieprzem.
- Rozwiń paluszki krabowe. Umieść nadzienie w środku, a następnie zwiń w rulon, tak aby nadzienie pozostało w środku.
- Posmaruj rolkę majonezem na końcach. Posyp je żółtkami.
Faszerowane paluszki krabowe należy przenieść na płaski talerz, posypać żółtkami, a także koperkiem.
Pieczarki z kurczakiem
Podobnie jak paluszki krabowe, grzyby stały się dość popularnym produktem w menu imprezowym. Można je wypełnić niesamowitym nadzieniem mięsnym i upiec pod skórką serową. Ta opcja spodoba się każdemu smakoszowi grzybów.
Składniki
- 500 g kurczaka
- 60 g fety
- 1 łyżka mąki pszennej
- 10 dużych pieczarek
- 100 g mozzarelli
- 4 łyżki śmietany
- 1 pęczek ziół
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Umyj grzyby. Osuszyć je ręcznikiem papierowym. Odetnij ogonki.
- Weź naczynie do pieczenia. Przykryj je pergaminem. Przenieś na nią grzyby otworami skierowanymi do góry.
- Zmiel filet. Podsmaż go na oleju roślinnym.
- Pokrój ogonki grzybów. Dodaj do patelni z kurczakiem. Smaż przez 5 minut.
- Wymieszaj śmietanę z mąką. Dodaj przyprawy. Włóż je na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia. Odłóż na bok do ostygnięcia.
- Ustaw temperaturę piekarnika na 180 ° C.
- Wymieszaj ser feta z posiekaną natką pietruszki.
- Napełnij grzyby nadzieniem. Posyp tartą mozzarellą.
- Włóż do piekarnika na 15 minut.
Mamy nadzieję, że na powyższej liście znalazłaś już opcję przekąsek na następne spotkanie z przyjaciółmi. Nie przestań zaskakiwać swoich gości doskonałym menu imprezowym. Zapisz przepisy i udostępnij je swoim znajomym!