Każdy jest w stanie zrobić to ciasto, ponieważ jest ono bardzo proste w przygotowaniu. Ten przepis pozwoli ci na przygotowanie pysznego ciasta, które zawsze się udaje. Dodaj przepis do swoich zakładek lub zapisz w zeszycie – dzięki temu na pewno go nie zgubisz!
Mąkę, cukier, pokrojone na kawałki masło, proszek do pieczenia, żółtka i kakao zagniatamy na gładkie ciasto. Następnie dzielimy je na pół i każdą część zawijamy w folię spożywczą. Ciasto wkładamy do lodówki na pół godziny. W tym czasie możemy przygotować masę twarogową.
Ser kruszymy na drobne kawałki, dodajemy cukier, żółtko i cukier wanilinowy. Opcjonalnie, możemy dodać trochę startej skórki cytrynowej lub kroplę ulubionego aromatu. Np. waniliowego, migdałowego lub orzechowego.
Formę z wysokimi brzegami wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z lodówki ciasto. Jedną część rozwałkowujemy lub rwiemy na małe kawałki i wykładamy nimi dno formy.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.