Jest tak dobra, że nawet teściowa prosi o przepis: Ta przekąska pomidorowa skradła serce moich gości.
2 388
Uwielbiam eksperymentować i próbować wciąż nowych przepisów. Ostatnio trafiłam na tą prostą ale przepyszną przekąskę pomidorową, która zachwyciła moich domowników!
SKŁADNIKI:
3 pomidory
1 jajko
3 łyżki tartego sera
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka mąki pszennej
50 ml oleju roślinnego
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Umyj pomidory i pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, połóż je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci. Następnie posól i pieprz warzywa.
Teraz jest czas na przygotowanie panierki. Do jednego pojemnika wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko, a w trzecim wymieszaj starty ser i bułkę tartą.
Możesz zacząć smażyć. Obtocz kawałek pomidora najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w panierce z serem. Połóż tak przygotowane warzywo na gorącej patelni i smaż z obu stron na złotobrązowy kolor.
Kładź gotowe pomidory na papierowym ręczniku, aby wchłonął się nadmiar tłuszczu. A potem na talerz. Smacznego!
Prosta, letnia przekąska jest gotowa! Osobiście lubię posypać panierowane pomidory świeżymi ziołami lub podawać z sosem śmietanowym.
Podoba ci się przepis? Pamiętaj, aby podzielić się nim z przyjaciółmi!