Jest tak dobra, że nawet teściowa prosi o przepis: Ta przekąska pomidorowa skradła serce moich gości.

Uwielbiam eksperymentować i próbować wciąż nowych przepisów. Ostatnio trafiłam na tą prostą ale przepyszną przekąskę pomidorową, która zachwyciła moich domowników!

SKŁADNIKI:

  • 3 pomidory
  • 1 jajko
  • 3 łyżki tartego sera
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 50 ml oleju roślinnego
  • sól i pieprz do smaku

szybka pomidorowa przekąska

PRZYGOTOWANIE:

Umyj pomidory i pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, połóż je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci. Następnie posól i pieprz warzywa.

Teraz jest czas na przygotowanie panierki. Do jednego pojemnika wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko, a w trzecim wymieszaj starty ser i bułkę tartą.

jak smażyć pomidory

Możesz zacząć smażyć. Obtocz kawałek pomidora najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w panierce z serem. Połóż tak przygotowane warzywo na gorącej patelni i smaż z obu stron na złotobrązowy kolor.

Kładź gotowe pomidory na papierowym ręczniku, aby wchłonął się nadmiar tłuszczu. A potem na talerz. Smacznego!

panierowane pomidory

Prosta, letnia przekąska jest gotowa! Osobiście lubię posypać panierowane pomidory świeżymi ziołami lub podawać z sosem śmietanowym.

Podoba ci się przepis? Pamiętaj, aby podzielić się nim z przyjaciółmi!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!