Rozbij kawałek mięsa oprósz solą i pieprzem. Pokroić cebulę w piórka i ogórki na plasterki
Posmaruj plastry mięsa musztardą, połóż na nie 2 plasterki boczku i kilka krążków ogórka i cebuli. Powtarzaj tą czynność aż skończą Ci się plasterki mięsa. Teraz zwiąż mięso sznurkiem.
Wlej olej na patelnię, rozgrzej i podsmaż drobno posiekana cebulkę. Dodaj warzywa z mieszanki i duś na małym ogniu aż będą miękkie. Dodaj bulion wieprzowy oraz koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
Następnie dodaj czerwone wino i gotuj przez kolejne 5 minut. Umieść mięso w naczyniu do pieczenia, zalej je przygotowanym sosem z warzywami i włóż do nagrzanego piekarnika.
Piec w temperaturze 180 ° C przez około 2 do 2,5 godziny, aż mięso będzie miękkie. Pieczeń jest doskonała z tłuczonymi ziemniakami. Życzymy smacznego!