Proste i szybkie przepisy – Domowe pasty kanapkowe. Są niezwykle pyszne.

Czujesz, że dotknęła Cię śniadaniowa rutyna? Chleb z szynką i pomidorem nie smakują już tak samo? W takim razie najwyższa pora na pewne urozmaicenie w Twojej kuchni.

Jeśli jednak wciąż pragniesz pozostać przy kanapkowym rytuale, to świetną alternatywę stanowią różnego rodzaju pasty. Poniżej znajdziesz dwa przepisy, które zadecydują o dobrym początku dnia.

Chociaż przedstawione połączenia, mogą wydawać się nieoczywiste, to uwierzcie na słowo – będzie przepysznie! Poza tym przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil i jest banalnie proste! Składniki w dłoń i do dzieła!

Na pierwszy ogień idzie pasta ogórkowa. Zapach świeżego zielonego ogórka w połączeniu z aromatycznym koperkiem stanowią niewątpliwie idealne wspomnienie lata. Natomiast druga propozycja, to kwintesencja obecnie trwającej pory roku.

Pasta ogórkowa

Składniki:

  • 150 g twarogu
  • pęczek koperku
  • 1 ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Najpierw umyj zioła, osusz i drobno posiekaj nożem. Następnie obierz ogórka, zetrzyj go na drobnej tarce i pamiętaj, aby odcisnąć sok. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól i pieprz, ponownie dokładnie wymieszaj. Gotowe!

Pasta grzybowa

Składniki

  • 100 g pieczarek
  • 50 g serka śmietankowego
  • sól i pieprz
  • odrobina oleju słonecznikowego

Przygotowanie

Zacznij od podsmażenia pieczarek na patelni. Po czym zmiel je z pomocą blendera. Dodaj serek śmietankowy i wymieszaj całość na gładką masę.

W razie konieczności dodaj sól, pieprz, ewentualnie inne ulubione przyprawy. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!