Pączki ze sklepów staną się historią – Idealnie smaczne pączki, które nie potrzebują smażenia.
1 246
Kochasz pączki? Zrób te pączki z tego przepisu, są mięciutkie, nie będziesz mogła się oprzeć aby zjeść kolejnego.
Te w sklepach przestaniesz jeść, ponieważ często są twarde i suche. Tutaj przedstawiam, od czasu kiedy go mam przygotowujemy nasze pączki w domu z przyjemnością. Są przepyszne!
Składniki:
50 g masła
500 g zwykłej mąki
100 g cukru
10 g suchych drożdży
120 ml mleka
2 jajka
125 g masła do smarowania
kawałki czekolady (może nie być)
cukier puder
skórka pomarańczowa
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj drożdże, letnie mleko. Pozostaw na chwilę i w międzyczasie wymieszaj mąkę, jajka, masło, cukier i odrobinę skórki pomarańczowej. Wymieszaj wszystko razem. Pozostaw ciasto w ciepłym miejscu, aby wyrosło. Im dłużej pozostawisz do wyrośnięcia tym pączki będą bardziej puszyste. Po wyrośnięciu dodaj kawałeczki czekolady do ciasta i wymieszaj.
Z ciasta wytnij okręgi tak jak na zdjęciu. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C, gdy osiągniesz pożądaną temperaturę, wyłóż na blaszkę do pieczenia pączki. Należy piec 20-25 minut aż się zarumienią. Uwielbiam te pączki za to że nie są tłuste. Pokochasz je też!