Nie lekceważ chorób: Zawsze miej pod ręką niebiańskie nasiona, które są darem niebios i pomogą Ci w walce z chorobami.

W medycynie naturalnej można znaleźć ponad 100 składników bioaktywnych, które są proste w przygotowaniu, ekonomiczne i dostępne dla wszystkich. Aby uniknąć banowania, należy stosować się do wskazówek.

Należy mieć zawsze te składniki pod ręką w domu.

Czarnuszka, dostępna w sklepach spożywczych i aptekach, to nie tylko zwykła przyprawa kulinarna. Posiada wiele właściwości zdrowotnych, a kluczowym składnikiem jest gorzka nigelina, która łagodzi skurcze mięśni oskrzeli i jest szczególnie pomocna w przypadku uciążliwego kaszlu.

Czarnuszka łagodzi objawy alergii, wzmacnia odporność i ataki astmy, wspiera układ sercowo-naczyniowy, działa pozytywnie na nerwicę, depresję i migreny, normalizuje poziom cholesterolu i pomaga w leczeniu cukrzycy.

Tymochinon to silny przeciwutleniacz, który wpływa na choroby neurodegeneracyjne i układ sercowo-naczyniowy. Jest także stosowana jako skuteczna terapia wspomagająca w przypadku HIV i wszelkich nowotworów. Czarnuszka łączy się z niezwykłą substancją, jaką jest tymochinon, tworząc unikalną harmonię, którą trudno znaleźć w innych roślinach.

Aby przygotować olej z czarnuszki, potrzebujemy

  • oliwy z oliwek (200 ml).
  • czarnuszki (5 łyżek)

Przygotowanie:

Należy umieścić czarnuszkę w garnku po wcześniejszym zmieleniu w młynku.

Zalać oliwą z oliwek i umieścić garnek z mieszanką nad garnkiem z wodą.

Gotować na bardzo małym ogniu przez 45 minut, aby wydobyć z czarnuszki niezbędne olejki eteryczne. Gotową mieszankę olejów przelać do szklanego słoika.

Czarnuszka może pomóc w leczeniu wielu chorób, takich jak podwyższone ciśnienie krwi, cukrzyca, reumatyzm, zapalenie zatok, astma, choroby wątroby, infekcje bakteryjne, grzybicze i pasożytnicze, łuszczyca, zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc oraz kandydoza.

Olej z czarnuszki charakteryzuje się idealnym składem chemicznym, zawiera ponad 100 substancji aktywnych, takich jak nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy B1, B2, B6, C, E oraz gorzka substancja – nigelina.

Aby zachować świeżość oleju z czarnuszki, najlepiej przechowywać go w lodówce. Stosowanie oleju zalecane jest w sytuacjach ostrych, przewlekłych oraz jako profilaktyka. Codziennie, 15 minut przed posiłkiem, zaleca się spożywanie 1 łyżki stołowej oleju. Jeśli olej ma gorzki smak, można go popijać sokiem z pomarańczy.

Życzymy dużo zdrowia!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!