Jeśli nie przepadasz za gotowymi nawozami, możesz wykorzystać tę formułę nawet trzy razy w sezonie letnim, by osiągnąć zdumiewające efekty.

Wlej ciepłą wodę oczyszczoną (bez chloru) do pojemnika o pojemności 3 litrów, a następnie dodaj drożdże i cukier, mieszając do rozpuszczenia.

Przechowuj mieszankę w ciepłym miejscu, mieszając od czasu do czasu.

Kiedy fermentacja dobiegnie końca, połącz jedną filiżankę z 10 litrami wody i podlej każdą roślinę.

Popiół zabezpieczy rośliny przed insektami i wzbogaci glebę w mikroelementy.

Zasyp dwie garście łupin cebuli 10 litrami wody, a następnie dodaj 2 litry tej mieszanki do wiadra z wodą. Podlewając przy podstawie roślin stosuj co dwa tygodnie.

Nawóz chlebowy zwiększa odporność roślin na choroby oraz dostarcza niezbędne składniki odżywcze.

Aby go sporządzić, połącz 500 g starego, pokruszonego chleba, kostkę drożdży, 500 g skoszonej trawy i 10 litrów wody. Na 2 dni ostaw mieszankę aby sfermentowała. Podlej rośliny przy podstawie co dwa tygodnie, używając konewki.

Adekwatne nawożenie jest kluczowe, aby uzyskać obfite zbiory ogórków i poprawić jakość upraw.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
