Takie ciasto nie tylko świetnie sprawdzi się na rodzinne uroczystości, ale uraczy także podniebienia domowników, gdy najdzie ochota na małe co-nie-co. Doskonała alternatywa dla gotowych ciastek ze sklepu! Jeśli raz spróbujesz tego przepisu – już nigdy nie zechcesz z niego zrezygnować. To świetne ciasto dla fanów czekolady w każdej postaci. Potrzebujesz kilku istotnych składników do stworzenia ciasta i masy:
Na początek ubij jajka z cukrem, a następnie dodaj olej i mleko. Po połączeniu składników dosyp mąkę i rodzynki. Blaszkę delikatnie posyp mąką i rozprowadź równomiernie masę.
Ciasto piecz przez około pół godziny w 180-200 stopniach. Upieczone ciasto odstaw do ostudzenia i zacznij przygotowywać masę – mascarpone rozgnieć ze śmietanką i cukrem, miękkim masłem oraz skórką z cytryny (opcjonalnie możesz dodać również kilka kropel aromatu waniliowego).