1. Ubij jajka cukrem, dodaj miękki masło, sól, sodę i 2,5 szklanki mąki ( jedna szklanka ma 250 g )
2. Zagnieść ciasto i pozostawić na 15-20 minut.
3. W tym czasie przygotowujemy krem na ciasto „Napoleon”. Dobrze utrzyj jajka cukrem. Następnie dodaj mąkę, wymieszaj i zalej zimnym mlekiem. Wstaw na mały ogień i doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając za pomocą trzepaczki, aby uniknąć grudek i tak, aby krem się nie przypalił.
4. Gdy krem zacznie wrzeć, usuń go z ognia i odstaw na bok, aby ostygł. Rozwałkuj ciasto na kształt kiełbaski i podziel je na 14 kawałków. Każdy kawałek rozwałkuj w przybliżeniu na wielkość patelni (moja patelnia ma średnicę 20-21 cm).
5. Każdy kawałek ciasta upiecz na rozgrzanej, suchej patelni, na średnim ogniu. Ciasta pieką się bardzo szybko, więc uważaj aby ich nie przypalić. Aby ciasto było idealnie równe na każde, ( zdjęte z patelni, jeszcze gorące ) połóż talerz o nieco mniejszej średnicy i obetnij wystające krawędzie.
7. Pozostałe z obciętych brzegów ciasto odłóż na bok.
8. Posmaruj obficie każdą warstwę ciasta ciepłym kremem. Orzechy i resztki ciasta rozkrusz w blenderze, a następnie posyp nim ciasto z każdej strony. Smacznego!