Ta przekąska to mistrzostwo smaku: Zawijam mięso mielone, posiekaną cebulkę, smażę na rozgrzanym oleju. Oto przepis.

Ta przystawka z tortilli przygotowana na patelni jest idealna na wyjątkowy posiłek. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, zawsze możesz wymyślić swoje nadzienie. Tutaj nie ma żadnych zasad! W końcu w tortillę możesz zawinąć wszystko, co lubisz. Do dzieła!

Składniki

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 3 placki tortilli lub lawasz
  • 3 jajka
  • 70 ml mleka
  • 0,5 łyżeczki soli

Przygotowanie

Podsmaż posiekaną cebulę na oleju na złoty kolor. Następnie wymieszaj ją z mięsem mielonym. Dodaj sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać ulubione zioła i trochę mleka. Możesz zrobić benderiki w ogóle bez mięsa, np. z twarogiem i warzywami lub z serem, pomidorami i kiełbasą.

Teraz przejdźmy do placków. Pokrój je w długie, szerokie paski, a następnie posmaruj przygotowanym nadzieniem i zawiń tak, jak pokazano na zdjęciu.

Zanurz gotowe produkty w ubitym jajku i smaż na rozgrzanym oleju, na małym ogniu. Możesz podawać go z barszczem lub rosołem lub po prostu zjeść z kwaśną śmietaną i ziołami.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!