Naleśniki z babcinego przepisu: Receptura zawiera tajemniczy składnik. Jeśli wykorzystasz ten przepis, już nigdy nie przyrządzisz ich w inny sposób.

Na początku ubij w misce cukier z jajkami oraz szczyptą soli i cukrem wanilinowym. Następnie dodaj olej i mleko, po czym dokładnie wymieszaj.

Skrobia kukurydziana jest sekretnym składnikiem, który spowoduje, że w naleśnikach nie będą tworzyć się dziury. Aby dobrze spełniła swoje zadanie, trzeba wsypać ją do wrzątku, a następnie powoli wlewać do przygotowanego ciasta, by uniknąć powstawaniu grudek. Gdy ciasto będzie już gotowe, wlej olej na rozgrzaną patelnię i usmaż na niej naleśniki.

Naleśniki sporządzone według tego przepisu będą znakomicie smakować zarówno na słodko jak i na słono, jeśli dodasz do nich mniejszą ilość cukru. Można do nich wykorzystać każdy rodzaj nadzienia. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!